Uden

Opdrachtgever:
Gemeente Uden

Status:
concept

Programma:
58 appartementen en studio’s

Samenwerking:
Studio BLAD
VanKnegsel Bouwmanagement
Renders Vastgoed
SURREND3R

De opzet voor dit ensemble gaat uit van een ommuurde tuin waarin collectiviteit, (natuur)inclusiviteit, ontmoetingen en gemeenschappelijkheid centraal staan. 

Rondom deze paradijselijke tuin zijn woningen gemaakt voor verschillende doelgroepen. Senioren op de begane grond, (gezins-)appartementen op de eerste verdieping en studio’s op de tweede verdieping. Bewoners en bezoekers worden in de tuin verwelkomd en vanuit de tuin worden alle woningen ontsloten. 

De drielaagse bebouwing, opgebouwd uit vier afzonderlijk volumes, trapt aan alle kanten af en krijgt hiermee een gastvrij en kleinschalig karakter. De tuin is volledig doorwaadbaar vanuit alle kanten van het plangebied. De doorgangen en tegelijkertijd de doorzichten van binnen en buiten zijn volledig geïntegreerd in de ritmiek van de gevel en dragen bij aan de rustige doch krachtige uitstraling van het ontwerp.

Een opengewerkte, gemetselde tuinmuur omarmt het ensemble en markeert de overgang tussen binnen en buiten. De diepe kleur van de baksteen en het beton zorgt dat het gebouw als een baken landt op deze plek in Uden.

No items found.